#Corruptiemonitor #Nederland #HofmanIncasso #Vandebron Waarom willen ze toch 200 euro extra?

Een paar spoken/spookjes uit het verleden zijn weer terug gekomen: Vandebron en Hofman Incasso. Ze proberen ‘t weer: bij mij een niet-verdiende fooi eruit halen. Ze beweren, dat Vandebron ná mijn opzegging bij hen, 24 december 2018, die ze op 11 januari 2019 per mail bij mij bevestigd hebben, nog is verder gegaan met facturen sturen voor februari en maart 2019. Dat hadden ze niet gemogen, uiteraard, en #hebben ze ook niet gedaan. Dit voorop gesteld: ik bewaar administratie lang. Ik heb nog gezocht, maar, vermeende facturen hebben ze inderdaad nooit gestuurd. Wel vond ik aanmaningen op deze nooit-verstuurde facturen en nog een eindafrekening. In die laatste zat een fout van vijftig euro in hun voordeel, die ik niet betaald heb. Heb ik ze bericht over gestuurd. Ze willen evenwel tweehonderd euro extra vangen, bedrag twv beide niet-bestaande facturen. Weer zo’n corruptiegeval, dus. Triest is dit: het is hun enige taak, factuurtjes sturen, en zelfs dat lukt ze niet. Of is opleuken van hun jaarrekening hun doel?

Omdat ze op vergelijkbare gronden, t/w verzinsels, al geprobeerd hadden, een bedrag van ruim zeshonderd euro extra te vangen, had ik bij Vandebron opgezegd. Ze probeerden zomaar een half jaar extra te vragen, over een periode dat ik geen klant bij ze was. Ook dat, heb ik niet betaald en dat hebben ze met lange tanden erkend als zijnde terecht. Heb ik alhier over geblogged; Liander en de Fraudehelpdesk over benaderd. Ook hier, ga ik maar weer voor naar de rechtbank — maar, of ik ‘t initiatief moet nemen? Zelf maar eerst laten lopen? Tijdverspilling? Ja, ongevraagd. Ik kan er helaas niet geheel aan voorbij gaan.

Fijne zondag

@douryeh

Daily Observation

Ik had ‘t niet verwacht, maar: ze blijven ‘t proberen. En het lijkt nog erger, triester en ontluisterend dan verwacht. Nu willen ze opeens geen 180 euro meer, ‘t moet 405 euro worden, zgn ‘termijnverhogingen’. Termijnverhogingen? Hoe kan dat nou weer. Een beter woord is: achteraf de spelregels veranderen. Ik had al eerder gezien, dat Vandebron z’n opzegvergoeding sluipend van 50 naar 100 euro verhoogde. Hetgeen niet mag volgens hun eigen voorwaarden, omdat ik tot contracteinde minder dan anderhalf jaar te gaan had. Vijftig euro was dus ‘t maximum.

De werkelijkheid is nog triester. Hofman Incasso had op z’n aanmaningen, die er inderdaad imponerend uitzien, nog een factuurtje opgenomen: termijnfactuur xxx (zal ‘t nummer hier maar niet noemen) voor februari 2019. Ik blijf maar zoeken, naar waar deze factuur zich eventueel bevindt en vind niks. Vandebron stuurt wel aanmaningen voor een termijnfactuur voor februari 2019, maar zonder nummer. Daar heb…

View original post 341 more words

5 Replies to “#Corruptiemonitor #Nederland #HofmanIncasso #Vandebron Waarom willen ze toch 200 euro extra?”

    1. 😥 Wat is ‘t toch dieptriest, eigenlijk. Als we erbij stil staan. Ik schrijf deze blogs, juist om mensen attent te maken op een stuk malafiditeit die ook in Nederland aanwezig is. Jammer genoeg. Misschien help ik er iemand mee.

    2. Mogelijk gaan deze praktijken aan haar voorbij. Lijkt me, dat zo’n nepaanmaning slechts op directieniveau bedacht en gestuurd kan worden. Reguliere administratie is immers geautomatiseerd. Daar kun je moeilijk mee sjoemelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: