Pijnappelklier

Dank Tejo, heb me al vaker verdiept in ‘Het Derde Oog’.

Nyx

Wat is dat toch met die pijnappelklier? Het is het best doorbloede deel van het lichaam en zorgt voor de Melatonine afgifte, gedurende de nacht. Het is een leidend Hormoon waar al  de andere hormonen op zijn afgesteld. Gaat er iets mis in de slaap, dan gaat er iets mis in de Melatonine huishouding en dus ook in de andere hormoonhuishouding met alle nare gevolgen van dien. Ik ben dan ook geen voorstander van het ongebreideld toedienen van Melatonine wat tegenwoordig veel gebeurd.

Afbeelding

Het vreemde of juist leuke is dat in allerlei culturen het symbool van de pijnappel, dennenappel terug komt. De foto boven mijn blog is het grootste standbeeld van de pijnappel in Vaticaanstad. Maar ook in Soemerië, het oude Griekenland, bij de Romeinen en de Hindoes komt dit beeld terug, de paus heeft het zelfs in zijn staf.

In de New-Age beweging wordt de pijnappelklier het derde oog…

View original post 734 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: