Plakmonstermoe

Lieve Buurman

Ik ken je al sinds je nog een klein jongetje was en speelde met twee nog kleinere jongetjes: mijn zonen. ‘Heb uw buur lief’ probeer ik in praktijk te brengen, maar met een enkele kritische kanttekening.

Inmiddels ben je een zeer strijdbare student geworden, volop op de bres voor veiliger asbestvrij wonen. Asbestpanelen hoeven geen gevaar op te leveren, als we ze maar niet beschadigen. Onderzoek heeft dat inmiddels uitgewezen. Niet dat het daarmee gezond of aanbevelenswaard wordt om tussen asbest te wonen, niet, maar: noodevacuatie, wat je zo vurig wenst, is weer een ander uiterste. Ruim twee maanden inmiddels zeg je met stelligheid dat de gemeente, de ingenieurs, de asbestsaneerders en de huisbaas een complot smeden tegen de bewoners en kondig je luid en duidelijk aan dat je zelf plakmonsters laat zetten en die laat analyseren door een ander laboratorium. Hoe weet je nou dat die andere firma allereerst op iets anders uitkomt en vervolgens dan wel gelijk heeft? Wordt er dan niet stukonderhandeld tot, wellicht, de klant met de grootste mond of portemonnee wint? Heb je daar al over nagedacht? Welnu lieve buurman, evengoed: doe wat je zegt van plan te zijn. Laat alsjeblieft deze week nog die plakmonsters zetten. Het woord maakt mij inmiddels: plakmonstermoe.

@D

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: