Fulminatie vd dag #Pathé #NIB

Uiteraard had ik ‘t telefoonnummer van #KPN niet gebeld doch hen gezegd, dat ze krachtens artikel 150 Burgerlijke Rechtsvordering schriftelijk hadden moeten aantonen dat het geen dubbele factuur betrof. En ik heb #VestingFinance gezegd, dat, mochten ze betaald hebben voor ‘mijn dossier’, ze de dubbele factuur bij KPN moeten terugvorderen. Niet bij mij! Nou maar hopen dat ze elkaar afslachten… en mij verder met rust laten. En voor de betalingen die KPN teruggegeven heeft, geldt wat mij betreft: teruggegeven is teruggegeven. Tweemaal is scheepsrecht. Zou het waar zijn: dat er een levendige (illegale) handel in vorderingen bestaat? Een machtige semi-overheidsinstelling als KPN staat min of meer boven de wet, denkt ze zelf, zal vast machtige aandeelhouders als de monarchie hebben, en dan mag ‘t wel.

Er dient zich weer een nieuw incassobureau aan: #NIB oftewel Nationaal Incasso Bureau, nibincasso.nl. Drie maanden geleden hadden mijn zoon en ik een abonnement bij bioscoop Pathé, Pathé Unlimited, opgezegd. Maar de bioscoop bleef bedragen afschrijven van mijn rekening, ik geduldig terug laten boeken, en NIB diende zich aan. Wil zelfs op huisbezoek komen om uit te zoeken welke van mijn spullen ze willen meenemen, ‘straks’ na ‘de rechtszaak’. Dat alles om een bedragje van pakweg 35 euro.

Les hieruit: er is veel gajes in de wereld en ik kan u allen afraden nog abonnementen af te sluiten als u ze niet strikt nodig hebt, want afzeggen blijkt in de praktijk niet mogelijk. Betaal niks als ‘t niet terecht is en: bewaar als een horzel al uw administratie hieromtrent, tot de enveloppen aan toe, zo lang mogelijk, jarenlang desnoods. Dan hoeft u er later relatief weinig tijd aan te besteden en u ook niet af te peigeren op aangetekende brieven. Sterkte!

@D

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: