Josef Mengele

@’De proef met ondergrondse CO2-opslag onder een Barendrechtse woonwijk gaat door. Dat maakten minister Cramer van Milieu en minister van der Hoeven van Economische Zaken vandaag bekend. Verschillende organisaties zijn tegen de proef. Milieudefensie vindt dat er alleen subsidie mag worden gebruikt voor echt duurzame projecten. CO2-opslag hoort hier volgens de milieuclub niet bij. Daarnaast liet Milieudefensie in de Volkskrant weten dat het nodig is om draagvlak te creëren voor klimaatbeleid en dat het opslaan van CO2 onder een woonwijk hier waarschijnlijk niet aan bijdraagt. “Strategisch een domme zet”, aldus de milieuorganisatie.’ llink.nl 

@Onze regering is dus uitermate ONbeschaafd zou ik zeggen. Er wordt een proef gedaan met opslag van een in beginsel gevaarlijke stof. Als politici integere helden zijn, gebruiken ze zichzelf als proefkonijn. Ze slaan het op onder het koninklijk paleis, of het Binnenhof. De favoplek is dan wel paleis Soestdijk: daar woont toch niemand. Wat gebeurt er? De CO2 wordt opgeslagen onder het woongebied van de hardwerkende belastingbetalende burger. Het is niet slechts uitermate onzindelijk, het is ronduit misdadig. Een misdaad tegen de menselijkheid, de minister lijkt Mengele wel 😡

Let op mijn woorden: vroeg of laat gaat er een woonwijk de lucht in
dankzij de opgeslagen afvalstoffen. Net als in Enschede plant de
overheid dit soort stoffen in de nabijheid van gewone woonwijken. Laat
ze maar onder het Binnenhof opslaan. De vergelijking met Josef Mengele
is wmb smakeloos relevant.

Het doet me denken aan dat gifschip voor Ivoorkust dankzij de
Amsterdamse SP-wethouder… hoe heette ze ook weer. Maar nu komt het
steeds dichterbij. Wat is het toch weerzinwekkend misselijkmakend…
onbeschaafd nu en dan… in dit land met dit bestuur. Kritisch de
vinger aan de pols houden zie ik als mijn plicht, als mens zijnde.

@D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: